Δελτίο Τύπου: Σύσκεψη φορέων στα γραφεία της ΑΕΔΙΚ

Δελτίο Τύπου: Σύσκεψη φορέων στα γραφεία της ΑΕΔΙΚ

Δελτίο Τύπου

—————————————————————————————————————————————————————————–

Ισθμία, 18 Δεκεμβρίου 2020

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, στα γραφεία της Διώρυγας Κορίνθου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας – κο Νίκο Ταγαρά, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κου Αναστάσιου Γκιολή, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κα Αθηνά Κόρκα-Κώνστα και κο Χάρη Βυτινιώτη, του Δήμαρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων- κο Γιώργο Γκιώνη, του Δημάρχου Κορινθίων -κο Βασίλη Νανόπουλο, του Δρ. Ευθύμη Λέκκα -Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών -Πρόεδρο ΟΑΣΠ, του κου Νίκου Νικολάου- Προϊστάμενο Διεύθυνσης Γενικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ΕΑΓΜΕ, του Διευθύνοντα Συμβούλου ΑΕΔΙΚ κο Βασίλη Ανδρικόπουλο, του Προέδρου ΔΣ ΑΕΔΙΚ κο Παντελή Παντελίδη, του Νομικού Συμβούλου ΑΕΔΙΚ κο Ηλία Γιάτσιο, του Γενικού Διευθυντή ΑΕΔΙΚ κο Γιώργο Ζουγλή και στελέχη των παραπάνω φορέων που απαρτίζουν το τεχνικό συμβούλιο.

Στο πλαίσιο προστασίας από τον COVID-19 και την ορθή τήρηση των μέτρων προφύλαξης για προστασία των συμμετεχόντων η  σύσκεψη έλαβε χώρα σε τρία ξεχωριστά δωμάτια με σύνδεση τηλεδιάσκεψης.

Τα κυρίως θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

α) στην ασφάλεια, ευστάθεια και αποκατάσταση των πρανών στη θέση του Βιολογικού

β) στην ολοκλήρωση μελέτης γεωφυσικής έρευνας για περεταίρω ενέργειες

γ) στην περίφραξη της Διώρυγας, προστασία προσέγγισης των χώρων και αισθητική αυτής

δ) στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της Διώρυγας και της ευρύτερης περιοχής (Master Plan), βάσει του Νέου Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Ανανεώθηκε η συμφωνία για πραγματοποίηση συνάντησης των εμπλεκόμενων φορέων τον επόμενο μήνα στα γραφεία της Διώρυγας, για την παρακολούθηση της πορείας εξέλιξης των προαναφερθέντων θεμάτων.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27410 30880

Email επικοινωνίας: corinth_canal@aedik.gr